De weergave van deze kalender is onder voorbehoud van administratieve wijzigingen. In sommige situaties is het mogelijk dat nog niet alle lesdata beschikbaar zijn. Van zodra dit het geval is worden de lessenroosters online aangepast.
Opleiding: Sommelier-Conseil
Er is les op:
Dag Start Einde Vak
ma 18/09/2023 18:30 22:00 Degustatietechnieken
ma 25/09/2023 18:30 22:00 De druif als basis
ma 02/10/2023 18:30 22:00 Witte wijn als basis voor de degustatie
ma 09/10/2023 18:30 22:00 Rode wijn als basis voor degustatie
ma 16/10/2023 18:30 22:00 Schuimwijn als basis voor degustatie
ma 23/10/2023 18:30 20:10 Combinatie wijn en gerechten
ma 23/10/2023 20:20 22:00 Examen Wijn leren proeven
ma 06/11/2023 18:30 22:00 Terroir en kwaliteitsfactoren, Etiket en kwaliteitsindeling
ma 13/11/2023 18:30 22:00 Geschiedenis en ampelografie
ma 20/11/2023 18:30 22:00 Aperitieven en distillaten
ma 27/11/2023 18:30 22:00 Wijn en gerecht
ma 04/12/2023 18:30 22:00 Traditionele, biologische en biodynamische wijnbouw
wo 13/12/2023 18:30 22:00 Wijnservice
ma 18/12/2023 18:30 22:00 Bezoek aan wijngaard en wijnmakerij
ma 08/01/2024 18:30 22:00 vinificatie van mousserende wijnen
ma 15/01/2024 18:30 22:00 Vinificatie van frisse witte wijnen
ma 22/01/2024 18:30 22:00 Vinificatie van volle witte wijnen
ma 29/01/2024 18:30 22:00 vinificatie van niet versterkte, zoete wijnen
ma 05/02/2024 18:30 22:00 Vinificatie van fijne rode wijnen
ma 19/02/2024 18:30 22:00 Vinificatie van krachtige rode wijnen
ma 26/02/2024 18:30 22:00 Vinificatie van rosé wijnen
ma 04/03/2024 18:30 22:00 Vinificatie van versterkte droge en zoete wijnen / speciale wijnstijlen
ma 11/03/2024 18:30 22:00 theoretische proef Algemene wijnkennis
ma 18/03/2024 18:30 22:00 Praktische proef Algemene wijnkennis
ma 15/04/2024 18:30 22:00 Degustatietechnieken
ma 22/04/2024 18:30 22:00 Basissmaak bitter
ma 29/04/2024 18:30 22:00 Basissmaak zuur
ma 06/05/2024 18:30 22:00 Basissmaak zoet
ma 13/05/2024 18:30 22:00 Basissmaak zout/Umami
ma 27/05/2024 18:30 22:00 Examen Bier leren proeven